Obiectul 3D aproape de finalul etapei de proiectare

De la o simpla schita, la realitate – printul 3D Lasa un comentariu

Recent, am primit o comanda inedita din partea unui client, mai exact o schita de mana, in creion, a unei pene stilizate.

Clientul a apelat la serviciul nostru de modelare si printare 3D pentru a produce un prototip al acestei bijuterii care urma sa fie realizata apoi in serie mica, prin diverse procedee tehnologice avansate.

Cu tehnologia modelarii 3D am reusit sa proiectam un obiect tridimensional in conformitate cu nevoia clientului. Modelul tridimensional a fost exportat in software-ul pentru imprimare 3D si pregatit pentru print cu noua achizitie, imprimanta 3D Tevo Delta Little Monster.

Materialul folosit a fost un PLA rosu, printat cu o rezolutie a stratului de 0,1 mm, cu o duza de extrudare de 4 mm si o temperatura de 215 grade Celsius. Deoarece suportul de imprimare a trebuit sa fie destul de gros pentru a asigura stabilitatea modelului 3D, bijuteria fiind destul de fragila, filamentul suplimentar topit a fost indepartat manual.

O alta dificultate neasteptata a proiectului a fost reprezentata de modelarea matematica, intr-un software de proiectare 3D precis a unui model organic. Dar noi credem ca acest proiect inedit de modelare 3D a fost realizat cu succes.

Pana stilizata - schita de inceput de proiect
Baza pentru obiectul 3D – schita unei pene stilizate
Obiectul 3D aproape de finalul etapei de proiectare
Obiectul 3D aproape de finalul etapei de proiectare
Software pentru modelare 3D... cata munca si atentie sunt necesare
Software pentru modelare 3D… cata munca si atentie sunt necesare pentru fiecare detaliu!

 

 

 

 

 

 

Bijuteria 3D incepe sa prinda contur pe masa imprimantei 3D
Bijuteria 3D incepe sa prinda contur pe masa imprimantei 3D
Bijuteria 3D este printata - se indeparteaza stratul suport
Bijuteria 3D este printata – se indeparteaza stratul suport
Marele final - neasteptat de fin realizat de imprimanta 3D
Modelul 3D al bijuteriei este gata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serviciul de modelare si print 3D ne-a permis sa realizam un prototip intr-un timp scurt, precis si functional.

Cu serviciile de modelare si print 3D oferite de Magnetic Promo iti poti transpune imaginatia in realitate! Incearca si tu!

 

PS… intr-un an 20xx seara, inainte de culcare, iti vei alege de pe un site de moda o pereche de incaltaminte si o haina pentru a doua zi. Vei plati un model adecvat marimilor pe care le porti iar a doua zi iti vei ridica, dintr-un recipient special, hainele si incaltamintea proaspat printate peste noapte. Sa fie 20xx anul 2020 sau 2021, deci atat pe aproape?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *