Tricou personalizat – cum se face prin transfer termic? Lasa un comentariu

Pe vremuri, era foarte greu de procurat un tricou  personalizat cu actorul, fotbalistul sau chiar cu numele tău. Deci tricourile personalizate erau la mare cautare si doar cei norocosi puteau intra in posesia lor. Acum însă tehnologia a evoluat şi se poate face aproape orice personalizare, ieftin, prin metoda de termotransfer sau multe alte tehnologii pentru efecte complexe. Un tricou personalizat ține cont de asemenea de mai multe aspecte. Astăzi vă prezentăm pașii esențiali care se fac pentru imprimarea unui tricou la Magnetic Promo!

Presă termică pentru tricou personalizat
Presa termică pentru tricou personalizat

Pasul 1 – alegerea imaginii

Primul lucru ce trebuie făcut este alegerea graficii. Indiferent că este vorba despre o fotografie care trezește o amintire plăcută sau un logo, este important ca grafica utilizată să fie de calitate, adică de rezoluţie bună, pentru un tricou de calitate. În acest pas este important tipul graficii alese. Estimarea de cost pentru un tricou personalizat se face în funcție de cantitatea de culoare folosită și de dimensiunea graficii, evental de efecte speciale care se pot realiza prin aplicarea mai multor straturi sau de folii speciale. Astfel, efectul rezultat poate fi de grafică în relief, grafică multistrat, uni, pentru tricouri flexibile, imagini cu sclipici etc.

Pasul 2 – imprimarea

După ce imaginea a fost aleasă, imprimarea acesteia pe hârtia de transfer se face printr-o imprimantă cu ecosolvent. Este foarte important de stiut ce tip de folie se utilizeaza, deoarece in anumite cazuri imaginea trebuie să fie inversată, pentru ca printul să iasă în oglindă.

Pasul 3 – tăierea hârtiei de transfer pentru un tricou personalizat

Hârtia de transfer este tăiată pe marginile printului. Acele părți sunt goale și nu sunt necesare în procesul următor.

Pasul 4 – pregătirea aparatului de presă termică

Presa termică ajunge la temperatura de imprimare, care poate fi de 150-190 de grade Celsius, în aproximativ 10 minute. Odată ce mașina de presare termică este pregătită pentru imprimarea pe tricou, se așează întâi tricoul cu partea pe care se dorește imprimeul în sus. Apoi, se așează hârtia cu imaginea. În funcție de dimensiunea printului, culorile de pe el și grosimea tricoului, se setează timpul și temperatura. Temperatura se modifică de la butonul de termostat în sensul acelor de ceasornic.

Un alt aspect care intră în procesul de printare al unui tricou personalizat este presiunea. Ea se setează în funcție de grosimea materialului. Dacă materialul este mai gros, presiunea va fi mai mică.

Timpul în care design-ul se imprimă este stabilit în funcție de hârtia de transfer utilizată. Intervalul de timp în care se va transfera va fi întotdeauna setat în secunde. În această etapă anumite tricouri necesită doar 15 secunde pentru personalizare, altele însă chiar şi 60 de secunde sau chiar mai mult pentru cele multistrat, în funcţie de material şi tip de personalizare.

Pasul 5 – finalizarea tricoului personalizat

Odată ce transferul termic este gata, se elimină hârtia de pe tricou cu grijă. Acest pas necesită multă răbdare şi o mişcare fermă, pentru a nu afecta printul.

Dacă doriți să va personalizați tricoul cu filmul sau serialul dumneavoastră preferat, acum puteți face acest lucru foarte ușor la Magnetic Promo, accesând următorul link ➡ http://magneticpromo.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *