Coloana Infinitului - Print 3D

Print 3D – Coloana Infinitului 1

În ce constă un print 3D?

Un print 3D este un proces de creare a obiectelor solide tridimensionale dintr-un fișier digital.

Pentru a realiza un print 3D trebuie făcut fiecare pas cu grijă, pentru ca produsul final să fie cel dorit. Acest print 3D permite tuturor utilizatorilor o formă finită complexă și funcțională cu economie de material, față de celelalte metode tradiționale de fabricație, ajungând la cel mai bun cost de producţie în cazul prototipurilor, seriilor mici şi medii de produse.

Un print 3D depinde de asemenea și de dimensiunile imprimantei, astfel încât în funcție de capacitățile ei aceasta se poate extinde pe suprafețe mai mari.

De această dată, clientul a dorit realizarea unei machete 3D a statuii “Coloana Infinitului” de Constantin Brâncuși. Dimensiunile inițiale au fost de 11,5 cm înălțime cu o bază de 4 cm pe 4 cm.

Cum se realizează un obiect cu imprimanta 3D?

Primul pas este realizarea 3D a modelului, care presupune operarea într-un software special, precum Autodesk Fusion 360. Acest design digital poate fi de exemplu un fișier cu extensia de tip CAD.

CAD = Computer Aided Design

Odată ce modelul 3D este gata, se introduce în software-ul Cura, care transformă tot obiectul în linii. Imprimantă 3D construieste modelele prin aplicarea unul filament din plastic special topit. Acesta este turnat apoi, strat cu strat, după coordonatele date din software.

Prelucrare print 3D pentru Coloana Infinitului în Cura
Coalana Infinitului – prelucrare print 3D

Clientul a avut astfel ca rezultat final această machetă de dimensiuni reduse pentru Coloana Infinitului. Durata de printare a acestui obiect a fost de 45 de minute și a presupus turnarea firului de filament PLA negru după coordonatele din program. Un astfel de obiect poate fi oferit drept cadou sau poate reprezenta un minunat suvenir pentru iubitorii de sculptură, mai ales în anul Centenarului.

Secțiune de print 3D în modelul Coloanei
Print 3D Coloana Infinitului – Secțiune
Coloana Infinitului print 3D
Produs final – Print 3D Coloana Infinitului – detaliu
Print 3D final - Coloana Infinitului
Coloana Infinitului – print 3D realizat cu filament PLA

Un avantaj al imprimantei 3D este faptul că aceasta poate realiza chiar și piese componente pentru diferite obiecte, precum componente fixatoare, roți dințate, capace și multe altele. Astfel de piese ar costa foarte mult să fie comandate special, poate nu ar mai fi găsite la producătorii de componente şi ar dura mult transportul lor până la beneficiar. Toate aceste dezavantaje pot fi înlăturate cu un obiect imprimat 3D.

Dacă aveți un obiect 3D de printat pe care doriți să îl realizați, Magnetic Promo vă poate ajuta! Vă așteptăm cu drag proiectele și ideile!

Accesați pagina principală Magnetic Promo pentru mai multe servicii de personalizare în link-ul următor: www.magneticpromo.ro

One Comment

  1. Buna ziua,, aș dori o macheta cu25 elemente( echivalentul a 50 ani) pentru un cadou de 50 ani. Puteți dă faceți așa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *