11 Întrebuințări neobișnuite pentru magneti Lasa un comentariu

Ne propunem în acest articol să trecem printr-un șir de 11 întrebuințări neobișnuite pentru magneti, în birou sau acasă.

1 Pastreaza pungile de chipsuri sigilate cu magneți

Coloring book for children, Chips bag

O pungă de chipsuri de cartofi desigilată face ca ele sa isi piarda prospetimea. Soluția simplă, desigur, este să folosiți o un cleste special. Dar, dacă nu aveți unul la îndemână și aveți magneți, aveți încă o soluție: rulati punga de sus in jos de câteva ori și aplicați magneți pe părțile opuse.

2 Folositi un magnet pentru a localiza șuruburile din perete

Un localizator electronic poate avea dezavantaje atunci când vine vorba de localizarea suruburilor în spatele pereților, avand nevoie de baterii. Deci de ce să nu folosiți un magnet pentru a localiza suruburile si bucatile de metal din zidarie? Un magnet puternic poate găsi cu ușurință șuruburile care fixează bolțul și peretele impreuna. Tot ce trebuie să faceți este să plimbati magnetul peste un perete până când acesta se lipeste de el.

3 Găsiți Polul Nord cu un magnet

Trebuie să găsiți nordul adevărat, dar nu aveți o busolă, iar cerul este acoperit de nori. Dacă ai un magnet, o bucată de plută, un castron de apă și un știft drept, ai salvat situatia. Pentru a vă deplasa spre nord, frecați știftul de-a lungul magnetului de 50 de ori în aceeași direcție. Apoi, împingeți știftul prin plută pentru a crea un pointer. În cele din urmă, așezați acul magnetic în vasul de apă și acolo îl aveți: nordul adevărat. Indiferent de modul în care vă întoarceți sau înclinați vasul, acul se va îndrepta întotdeauna spre nord.

4 Stiloul magnetizat

Ramaneti fara condimente? Aveți nevoie de prosoape de hârtie? Doriți să lăsați un biletel, dar nu aveți cu ce sa-l scrieti? Pentru data viitoare, faceți un “stilou de frigider”. Pentru a face acest lucru, pur și simplu introduceti un magnet neodim mic sub clema metalică a unui stilou și lăsați-l la frigider. Acum sunteți pregătiți pentru liste de cumparaturi sau orice fel de notițe.

5 Adunati lucrurile metalice cu un magnet

Magneții sunt, de asemenea, extrem de utili pentru adunarea șuruburilor, a acelor și a altor obiecte feroase de pe podea, dacă ați avut vreodată accidente în timpul utilizarii acestor obiecte. Plimbați un magnet deasupra zonei in care v-ati pierdut obiectele mici metalice și așteptați ca acestea să fie atrase pe magnet. Sfat: puneti magnetul intr-un recipent din plastic, ca obiectele metalice sa se desprinda usor atunci cand indepartati magnetul!

6 Recuperează-ți lucrurile căzute într-un canal cu ajutorul unui magnet

Dacă se întâmplă să vă scape o bratara de otel intr-un un canal de scurgere sau să aveți o furculiță căzută în gunoi, nu vă veti dori să băgați mâna acolo, ca să nu mai vorbim că este și nesănătos. În schimb, puteți să utilizați un magnet pentru a vă rezolva problema. Mai întâi, legați un fir de ață în jurul unui magnet puternic și apoi coborâți-o ușor în canal. Odată ce magnetul se lipeste de elementul metalic, trageți lent magnetul în sus. Sau cumparati un recuperator magnetic flexibil.

7 Truc cu vopsea magnetică

Vopseaua magnetică este o idee de bricolaj care se potriveste foarte bine cu biroul de acasă, dormitorul sau bucătăria. Vopseaua feromagnetica, care are particule mici de praf de fier în compoziție, poate fi folosita pentru a transforma peretele într-o tablă magnetică distractivă pentru notițe, fotografii, chitanțe și multe altele.

8 Sigilează gura de ventilatie cu o foaie magnetică

Opriți cu ușurință aerul cald / rece sa intre în camerele nefolosite din locuința dvs., prin etanșarea gurilor de ventilatie cu o foaie magnetică. Simplu de aplicat si simplu de indepartat.

9 Extrage cu un magnet bateriile înțepenite

Te lupti pentru a scoate o baterie din lăcașul său? Tuturor ni s-a întamplat măcar o dată lucrul acesta. Ei bine, mai degrabă decât sa pierzi (mai mult) timp – și sa risti sa iti prinzi degetele în incercarea de-a scoate rapid o baterie din lăcasul său – lasă un magnet sa faca toata treaba. Mai mult, orice tip de magnet ar trebui să poată scoate bateriile încăpățânate din suporturile aferente mult prea înghesuite.

10 Preveniți înghetarea ușilor auto cu magneți

Dacă mașina dumneavoastră nu are intrare keyless, atunci acest pont s-ar putea dovedi neprețuit în timpul sezonului inghetat. Plasând un magnet plat și lat peste incuietoarea ușii mașinii, pe timpul nopții, îl puteți menține în afara înghețului. Astfel apa nu patrunde in acel lacas si nu va ingheta. În dimineața următoare, puteți folosi timpul pe care îl economisiți pentru a vă dezgheța parbrizul, care se va îngheta în continuare.

11 Verificati fierul din cereale cu un magnet

Și în cele din urmă, dacă bănuiți că cerealele dumneavoastra pentru micul dejun nu conțin atât de mult fier cum pretinde producătorul, puteți verifica prin măcinarea cerealelor într-un blender și apoi urmarind cât de mult praf de fier negru se lipeste pe magnet când il treceti prin praful de cereale. Sau puteti face acest experiment cu un copil 😉

Sperăm că aceste întrebuințări neobișnuite pentru magneți sunt interesante pentru voi și ați găsit cel puțin una două pe care să le aplicați imediat. Dacă cunoașteți și alte întrebuințări neobișnuite pentru magneți vă așteptăm să ne scrieți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *