Farfurie de portelan gravata laser

Farfurie gravata laser 1

O farfurie gravata laser poate reprezenta cadoul ideal pentru cei pasionati de un anumit hobby sau de modele deosebite fata de care sunt atrasi. In acest caz iti place sa te inconjori de simboluri pentru pasiunea ta sau de modelele  care te-au fascinat. In comert insa gasim multe produse de serie care, chiar daca pot fi interesante, in unele cazuri nu ne inspira.

Cum ar fi insa sa transformi un set standard de farfurii in produse personalizate pentru tine sau cei carora vrei sa le faci o surpriza? Este suficient sa ne oferi imagini sau texte cu personalizarea dorita si materialul suport (farfurie sau set de farfurii) si noi te ajutam sa le transformi intr-un produs finit deosebit. Este recomandabil sa ai 2 farfurii in plus pentru calibrarea echipamentului laser performant Nova 51 inainte de gravura si pentru teste.

Cum realizam o farfurie gravata laser?

1. Ne alegem modelul de farfurie – este important ca farfuria sa fie plata pe zona de gravare si de o forma cat mai regulata. In cazul de fata am ales o farfurie de la Ikea cu diametrul exterior de 30 cm. Gravura laser din interior are diametru de 20 cm.

Farfurie de portelan gravata laser - pozitionarea initiala
Farfurie de portelan inainte de gravare laser – pozitionarea initiala a capului de gravare laser

2. Monitorizarea gravarii farfuriei – gravura in interiorul obiectelor este mult mai dificila. De aceea avem grija din setari ca laserul sa ramana in interiroul farfuriei, altfel capul de gravare laser ar putea iesi din suprafata farfuriei si echipamentul laser s-ar putea deteriora.

Farfurie in timpul gravarii
Gravarea farfuriei este in curs

3. O farfurie gravata laser este gata – farfuria personalizata mai trebuie curatata, posibil ambalata si poate fi oferita cadou si utilizata

Farfuria personalizata prin gravare laser este gata
Farfuria personalizata prin gravare laser este gata

Timpul efectiv de gravare pentru aceasta lucrare de personalizare a fost de 7 minute, fara pregatirea graficii si testare/calibrare, deoarece operam un echipament laser Thunderlaser Nova 51 performant. Este drept, in acest caz a mai fost necesara o farfurie pentru teste si calibrari. Trebuie luat in calcul si ca in functie de modelul de farfurie si modelul de gravura, acest timp de gravare poate diferi substantial, de la 2 la 20-30 de minute. Insa credem ca sunteti de acord ca rezultatul poate fi unul  spectaculos. Iar in cazul realizarii unei serii de farfurii costul de productie se eficientizeaza, deoarece calibrarea echipamentului laser se realizeaza o singura data.

Alte obiecte personalizate prin gravare si taiere laser

Noi va putem ajuta atat cu consultanta in alegerea unui echipament laser din gama Thunderlaser, cat si cu realizarea de obiecte personalizate prin gravura si taiere laser, precum cani din portelan si sticla, agende, carti vizita, sabloane, placute de intrare in firma sau birou, seturi de tacamuri, termosuri, oliviere, obiecte din piele (portofele, brelocuri, stickuri USB), rame de ochelari, invitatii de nunta si botez, instrumentar specific, table de Go.

One Comment

Trackbacks and Pingbacks

  1. […] Discutam frecvent despre prelucrarea laser aici pe blog si detaliem procedurile de prelucrare. Spre exemplu, recent am discutat despre gravarea cu laser a unei farfurii.  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *