Eticheta - promovare de efect

Eticheta – promovarea de efect Lasa un comentariu

In ziua de astazi, eticheta a devenit un „accesoriu” obligatoriu pentru produsele noastre. Si aici ne referim la abordarea din punct de vedere legal. De ce? Deoarece trebuie sa afisam in mod obligatoriu caracteristicile produsului nostru, utilizarile si eventualele contraindicatii.

Dar pe langa obligativitate, etichetele sunt (si noi suntem de parere ca vor fi mereu) o modalitate esentiala de promovare. Cu ajutorul etichetelor, nu numai ca ne putem afisa brand-ul, dar putem cu usurinta sa il diferentiem de competitie. Si sa adaugam in eticheta alte informatii suplimentare care de fapt determina decizia de achizitie a clientului, odata ce sunt vizualizate.

Cum ne ajuta o eticheta?

Etichete personalizate
Ai nevoie de etichete personalizate pentru promovarea brand-ului tau? Noi te putem ajuta cu diferite modele.
  • Brand-ul devine instantaneu vizibil catre cumparatori si acesta le va ramane intiparit in minte. Stim cu totii ca memoria vizuala este cea mai longeviva. Ne amintim mult mai rapid un produs daca l-am vazut, decat daca ni s-a povestit despre el. Si chiar si atunci cand doar vorbim despre un produs, este adevarat ca descriem si eticheta?
  • Ne ajuta sa ne diferentiem de concurenta. O eticheta cu design original, atractiv si pe care nu il poti trece cu vederea, va face diferenta dintre noi si competitie. Fie ca este vorba de un mesaj inscriptionat sau de o poza / un design inedit, eticheta va face diferenta.
  • Ne ajuta sa inscriem direct pe produs mentiunile obligatorii prin lege. Haideti sa luam exemplul unei sticle de sampon. Stim cu totii ca acestea nu vin decat in putine cazuri in ambalaj aditional. Nu au un prospect sau o lista cu mai multe informatii atasate. Asta ne pune in situatia de a trebui sa afisam toate informatiile necesare direct pe sticla. Si pentru ca productia trebuie sa se desfasoare la costuri avantajoase si in timp util, eticheta devine solutia. Imprimarea direct pe sticla este mult mai costisitoare si mai consumatoare de timp (pentru productia in masa). Eticheta se imprima separat, rapid si automat. La final mai trebuie doar sa lipim eticheta pe sticla (de asemenea procedura automata).
  • Iti ofera o libertate mult mai mare in ceea ce priveste design-ul. Aici intervine avantajul imprimarii, care ofera posibilitatea unor personalizari variate, fata de gravarea directa pe produs. Si bineinteles adaosul de culori atractive.

Ce tipuri de etichete putem avea?

Aceste etichete pot avea diverse forme si dimensiuni. Le poti utiliza cum crezi de cuvinta, fiind de obicei personalizate manual, prin desen sau scriere. Se preteaza pentru etichetari mici, atipice, nu pentru serii medii sau mari.

Eticheta standard
Etichete autoadezive din hartie alba, predecupate: poti scrie pe ele cu un pix sau un marker si poti organiza cu usurinta obiectele. O eticheta la locul potrivit te poate salva de dezordine.

Etichetare pentru linia de productie, colete si plicuri, cutii si paleti in depozit, etichetare in spitale si laboratoare. Acestea deja au forme standardizate si sunt livrate in rola, pentru a se potrivi pe plicuri, colete, cutii si borcane. Etichetele in rola pot avea si aplicatoare de etichete adaptate dimensiunilor lor, deci pot fi foarte usor de aplicat in numar mare, automatizat. In plus, au anumite dimensiuni minime pentru a fi vizibile pentru diverse cititoare de coduri de bare dar si pentru utilizatori.

Eticheta-tiraje-mari
Etichete autoadezive in rola: perfecte pentru colete, plicuri si linii de productie.

Sunt realizate deobicei din hartie sau vinil si un strat de autoadeziv rezistent. Adezivul produce aderenta pe mai multe tipuri de materiale, precum plastic, sticla sau lemn. Hartia este folosita in majoritatea etichetelor autocolante. Vinilul este utilizat pentru realizarea etichetelor transparente.

Etichete personalizate
Etichete personalizate pentru promovarea brand-ului tau intr-un mod original. O eticheta cu design original, poate schimba imaginea produsului tau!

Pot fi realizate din cartion lucios sau mat, in functie de scopul etichetei. Sunt cel mai des utilizate in industria vestimentara. Gama contine atat etichete simple dar si etichete cu design si materiale speciale, mai groase si imprimate cu tehnici speciale (lac selectiv, auriu). Acestea sunt de obicei etichetele pe care ne uitam sa aflam producatorul sau marimea, dar si alte caracteristici importante ale produsului sau care il diferentiaza de concurenta.

Etichete din carton personalizate
Noi te putem ajuta cu personalizarea etichetelor din carton, perfecte pentru industria vestimentara.

Sunt realizate din hartie si un strat autoadeziv rezistent. Hartia poate fi lucioasa sau mata, in functie de scopul etichetei. In general sunt utilizate pentru organizarea personala (pe borcane, condimente, cutii cu jucarii), dar si in activitatea profesionala (pe dosare, plicuri). Se preteaza pentru serii mai mici de etichetare, fiind aplicate manual.

Etichete autocolante
Eticheta autocolanta din hartie este perfecta pentru promovarea produselor tale. Putem personaliza etichete cu usurinta in atelierul nostru Magnetic Promo.

Utilizate pentru etichetarea dulapurilor din fier, a rafturilor sau a sertarelor metalice intr-o maniera curata si flexibila. Aceste etichete magnetice pot fi mutate usor pe alta suprafata feromagnetica.

Eticheta magnetica
Orice dulap, sertar sau raft metalic poate fi acum etichetat corespunzator cu ajutorul etichetelor magnetice.

Cum putem personaliza o eticheta?

In cazul in care sunteti in cautarea unor etichete cu design personalizat acestea se pot face prin:

  • Imprimare eco solvent – presupune imprimarea cu solventi care nu sunt daunatori organismului uman. Acest tip de imprimare ofera o calitate mult mai buna a imaginii decat imprimarea clasica, datorita reducerii numarului de pixeli.
  • Imprimare UV – presupune imprimarea cu un compus, care imediat dupa aplicarea pe material, este uscat de o lumina ultravioleta. Este de asemenea o imprimare care nu dauneaza mediului inconjurator.

De unde putem comanda etichete?

Atelierul Magnetic Promo iti pune la dispozitie zeci de variante de etichete, in functie de scopul utilizarii. Plecand de la etichete pe care poti scrie cu un marker, pana la etichete personalizate cu brand-ul tau, noi te putem ajuta.

Scrie-ne la adresa office (at) magneticpromo.ro sau suna-ne la numarul de telefon +40.770.689.689 si putem discuta mai multe despre proiectul tau de etichetare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *