Fotogravura laser este procedura de prelucrare laser a unor imagini alb negru cu un contrast foarte bun. Raza de lumina emisa de gravatorul laser realizeaza gravuri de suprafata in nuante de intensitati diferite. Prin aceasta procedura reusim sa transformam o simpla fotografie intr-o amintire de neuitat. Avantajul fotogravurii laser este acela ca rezultatul final nu se va degrada in timp daca se utilizeaza un suport de calitate. Te vei putea bucura mereu de el!
Mai jos, vrem sa iti aratam cum ajungem de la o simpla imagine la un tablou pe placaj din lemn in mai putin de o ora.
Pasul 1 in fotogravura laser:
O data ce ne-am ales imaginea pe care dorim sa o prelucram la gravatorul laser o vom introduce in programul de editare. Acesta ne va ajuta sa calibram si dimensionam fotografia pe placajul pe care urmeaza sa gravam. Tot in acest moment ne mai putem juca si cu contrastul imaginii si cu fundalul, in cazul in care acesta dorim sa fie scos.
Aspectul foarte important este ca fotografia trebuie sa fie de foarte buna calitate (rezolutie buna, fara sa fie incetosata). Pe langa acest aspect, avem nevoie ca fotografia sa fie in alb-negru sau sa o convertim in tonuri de gri. Gravatorul laser se aseamana cu o imprimanta, prin redarea imaginii, insa acesta nu se joaca cu culorile. Diferenta de nuante in fotogravura laser apare datorita intenstitatii cu care actioneaza fasciculul de lumina.
Pasul 2 in fotogravura laser:
Dupa ce am calibrat si dimensionat imaginea, o vom transmite catre gravatorul laser si ne vom apuca de pregatirea utilajului laser. Vom aseza placajul din lemn pe masa gravatorului, asigurandu-ne ca il fixam foarte bine.
Mai apoi vom calibra capul laserului pe placaj, vom stabili punctul de incepere si distanta fata de placaj. Imediat ce efectuam toate setarile, putem incepe gravarea laser. Vom inchide capacul laserului, vom apasa butonul Start si vom supraveghea laserul pe parcursul procesului de gravare.
Rezultatul final:
In cazul nostru, in care am realizat o fotogravura laser de dimensiuni mici, procesul de gravare efectiva a durat aproximativ 20 de minute. Acest timp variaza in functie de dimensiunea finala pe care dorim sa o obtinem. Noi utilizam in atelierul nostru gravatorul laser Thunder Laser Nova 51, iar dimensiunea maxima pana la care putem prelucra zona utila dintr-o placa de mari dimensiuni este de 1300 x 900 mm. Destul de mare, nu?
Fotogravura laser se realizeaza in mod obisnuit pe material lemnos sau celulozic. Putem grava si pe material din plastic special pentru gravura.
Dupa cum ai observat in exemplul nostru, am utilizat ca si material de baza un placaj din lemn pe care am gravat portretul unui copil.
Cum ti se pare? Asteptam comentariile si chiar comenzile tale pe www.magneticpromo.ro .
Tu ce ai grava laser?
Cum te poti bucura si tu de fotogravura laser?
Simplu:
- iti pregatesti imaginea sau fotografia si te asiguri ca este in format alb-nergu si de calitate foarte buna;
- ne dai un telefon +40.770.689.689 sau un e-mail office (at) magneticpromo.ro
Si ne apucam de treaba!
Fotogravura laser te poate ajuta fie sa iti decorezi casa cu amintiri unice si rezistente in timp, fie sa oferi un cadou deosebit celor dragi. 🙂 Indiferent de varianta, te asteptam in atelierul nostru Magnetic Promo.
Iar in cazul in care esti chiar tu pasionat de gravarea sau debitarea laser si esti in cautarea unui gravator laser pentru businessul tau, te asteptam pe websiteul Thunderlaser.ro sa iti gasesti echipamentul potrivit.