Debitare laser: tanc de jucarie

Debitare laser: cum realizam un tanc de jucarie? Lasa un comentariu

Pentru ca iubim prelucrarile laser si pentru ca multe dintre proiectele noastre implica gravura si debitare laser, astazi doar despre asta vorbim. 🙂 Toamna aduce cu ea inceperea scolii, adica aprovizionarea cu rechizite, carti si manuale, dar si jucarii sau proiecte DIY. De fiecare data cand incepem cumparaturile pentru scoala, strecuram si cate o jucarie pentru micutii nostri. Asa ca astazi va aratam cum realizam in atelierul nostru un tanc de jucarie din placaj din lemn.

Cum incepem procesul de debitare laser?

De fiecare data cand avem un nou proiect de prelucrare laser trebuie sa ne organizam foarte bine inainte. Incepem prin a stabili ce materiale avem nevoie si ce viteza si putere de taiere vom utiliza. Setarile gravatorului laser difera in functie de materialele folosite si tipul de prelucrare. Adica putem avea gravura, fotogravura sau debitare laser. De asemenea, trebuie sa fim atenti si la dimensiunea proiectelor noastre deoarece masa de lucru a gravatorului laser are si ea o dimensiune maxima. Spre exemplu, pentru gravatorul nostru, Thunder Laser Nova 51, dimensiunea mesei este de 1300 x 900 mm. Este drept, avem laterale care se pot demonta si putem introduce la prelucrare laser si placi de dimensiune mai mare, insa la o singura prelucrare unitara suntem legati de dimensiunea de 130×90 cm.

Debitare laser

Vom merge mai departe prin a realiza schita tancului de jucarie. Intotdeauna lucram cu o schita sau un model pe care o calibram si dimensionam in functie de fiecare proiect si material in parte. Nu uitam nici de marginile de taiere laser pe care trebuie sa le luam separat in calcul. Programele de editare ne ajuta in acest proces si tot cu ajutorul lor transmitem schita catre gravatorul laser. O data ce toate aceste etape sunt finalizate, putem incepe debitarea laser.

Tanc de jucarie

Sa trecem la debitare laser!

O data ce am pornit gravatorul laser, acesta isi incepe munca. Pentru noi este de fiecare data fascinant de privit, chiar si dupa atatia ani de prelucrari laser. Ce privim? Drumul de la o idee si o schita in calculator la un obiect clar conturat prelucrat laser. Si cu siguranta va fi si pentru tine (avem o mica surpriza mai tarziu 🙂 ). Debitarea laser este procesul prin care materialul ales este taiat complet cu ajutorul fasciculului laser.  Durata prelucrarii laser difera in functie de complexitatea modelului ales si de materialul suport.

Daca vrei sa vezi ca mai putem realiza cu ajutorul prelucrarii laser, te asteptam pe websiteul nostru Magnetic Promo.

Ultimii pasi

De indata ce gravatorul laser si-a terminat treaba, ne vom putea apuca de asamblarea pieselor. In cazul proiectelor ca cel de fata, piesele contin santuri si imbinari care sa ne ajute in asamblare. Bineinteles, in functie de proiect, vom mai avea nevoie de materiale auxiliare precum lipici sau, in cazul nostru, suruburi si senile. 🙂

Surpriza!

Video debitare laser: tanc de jucarie

Magnetic Promo

Proiectele tale sunt importante pentru noi. Daca esti in cautare de prelucari laser, imprimari UV sau 3D, de produse magnetice realizate pe comanda sau diferite obiecte personalizate dupa bunul tau plac, aici suntem. Doar da-ne un telefon la numarul +40.770.689.689 sau scrie-ne un e-mail la adresa office (at) magneticpromo.ro.

Atelierul nostru Magnetic Promo se axeaza pe personalizarea obiectelor in functie de nevoile tale. Asa ca te asteptam! 🙂

Si bineinteles, nu uita de websiteul nostru ThunderLaser.ro unde gasesti echipamente dedicate prelucrarilor laser. Esti binevenit, fie ca esti in cautarea unui echipament sau doar vrei sa descoperi ce mai putem realiza noi cu ajutorul unui gravator laser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *