Print UV versus Print convențional! Avantaje și dezavantaje Lasa un comentariu

Imprimanta cu tehnologie de print UV
Imprimantă pentru orice tip de print UV

Un print UV constă într-o tehnică de printare prin care cerneala se aplică pe un material sau obiect de imprimat, care este apoi uscată instant de către un emițător de raze ultraviolet. Pentru a acoperi toată suprafața printată sunt utilizate numeroase tipuri de compuși, incluzând carbonatul de calciu și caolinitul. Această imprimare UV este o manieră de imprimare digitală cu o tehnică nouă care usucă cerneala. Se poate folosi pe o gamă largă de materiale, astfel încât se poate imprima pe plastic, metal, hârtie, carton, plăci ceramice, sticlă, lemn și multe altele.

Print UV

Nouă modalitate de print UV este de ultimă tehnologie și încă este nedescoperită pentru majoritatea oamenilor. Această tehnică este mult mai performantă decât o tehnică obișnuită de printare digitală. Atât calitatea sa net superioară, cât și versarilitatea sa pe imprimarea diferitelor produse este foarte mare și largă.

Print Laser

Imprimanta tip laser, una din cele mai utilizate, dispune de un fascicul laser care imprimă pe hârtie conținutul. În alcătuirea sa se găsește și un cilindru acoperit cu o fâșie de material fotosensibil cu încărcătură electrică. De asemenea, cilindrul prezintă și oglinzi. În momentul imprimării, lumina din sursa laserului este reflectată spre cilindrul ce elimina încărcătură electrică. Cerneala se depune acolo unde este direcţionată. Un avantaj al imprimantei laser este faptul că se poate opri și porni exact în momentul acționat.

Print InkJet

Imprimantă Inkjet are o tehnică diferită. Aceste imprimante folosesc cerneala, dispusă în cartușe scumpe și încălzite cu ajutorul curentului electric de intensitate scăzută. Ceea ce formează imaginea pe hârtie este vaporul format care determina picătura de cerneală care se scurge, prin diferența de presiune.

Imprimare pe carcasa de telefon cu print UV
Print UV aplicat pe carcasa de telefon

Ceea ce le diferențiază pe cele două de un print UV și ceea ce îl pune pe o poziție mult mai înaltă este lista de avantaje, printre care putem enumera:

  • Imprimanta UV este mult mai ecologică. Acest print UV nu folosește nicio vopsea solvent, astfel încât cerneala nu se va mai elibera în aer. De asemenea, fiind absorbite în hârtie, aceste culori din solvent devin odată cu timpul mult mai diluate și estompate. Cerneala convențională trebuie absorbită imediat, mai ales de substratul din materiale precum folii acrilice sau plastic.
  • Cerneala de pe un print UV se usucă printr-un proces fotomecanic, datorită expunerii la lumina ultravioletă. Ea se transformă într-un solid fără solvenți de evaporare, fără pericol de absorbție. Aceasta se usucă imediat, astfel încât nu mai este nevoie de încă un strat de protecție împotriva frecărilor.
  • Aplicații multiple. Imprimanta UV are numeroase aplicații pentru diferite tipuri de materiale și suprafețe, de la textile, plastic, metal, sticlă sau chiar folie magnetică. Atenţie însă, suprafaţa trebuie să fie dreaptă însă nu lucioasă.

De acum, împreună cu Magnetic Promo vă puteți personaliza orice produse doriți cu această tehnologie nouă!

Puteți solicita servicii și prețuri pentru personalizări si imprimări cu tehnologie UV pe link-ul următor ➡ http://magneticpromo.ro/servicii-printare-uv/ sau în pagina de contact.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *