Fotogravura laser: fotografii de durata

Fotogravura: arta prin tehnologie Lasa un comentariu

Fotogravura este, dupa cum spuneam, arta moderna obtinuta cu ajutorul tehnologiei. Si cum stiti deja ca noi suntem innebuniti dupa prelucrarea laser, iata ca astazi tot laserul ne ajuta sa cream arta. 🙂

Ai putea compara fotogravura cu imprimarea, doar ca in loc de jet de culoare folosim un fascicul laser. O alta diferenta este faptul ca gravatorul laser nu se joaca cu paleta de culori. Diferentele de nuante apar in functie de intensitatea cu care actioneaza fasciulul laser pe materialul spre care este transmis.

Avantajul fotogravurii este acela ca fotografia aleasa va arata ca un portret sculptat in lemn, metal sau plastic (sau oricare alt material pe care il putem prelucra la laser). In plus, fotogravura va rezista excelent in timp (ca durata dar si calitate).

De unde pornim cu fotogravura?

De la o idee. De la dorinta de a oferi un cadou inedit. De la nevoile clientului nostru.

Si pornim prin a alege fotografia potrivita. Rezolutia, dimensiunea si formatul alb-negru sunt cele 3 aspecte importante in fotogravura. Nu chiar orice poza poate ajunge sa fie gravata, este necesar sa avem un contrast mare si o rezolutie buna a pozelor. Insa noi te ajutam cu mare drag sa descoperi cum sa gasesti fotografia perfecta.

O data ce avem fotografia, o vom introduce intr-un program de editare. Noi in atelierul nostru lucam in CorelDraw. Aici ne vom juca cu setarile si cu dimensiunea fotografiei, pregatind-o pentru prelucrarea laser. Mai multe nu spunem, nu am vrea sa ne scape chiar toate secretele 🙂

Vom merge mai departe la gravatorul laser. Cel pe care il utilizam noi este Thunder Laser Nova 51, iar masa lui de lucru are o dimensiune maxima de 1300 x 900 mm. O data ce am transmis poza catre gravator ne vom apuca sa il pregatim si abia dupa aceea putem incepe gravarea.

Timpul de lucru va diferi in functie de dimensiunea aleasa pentru fotogravura, dar si de materialul suport. In exemplul nostru, am ales ca si material ABS-ul. Este, intr-adevar, un material mai scump decat altele. Insa rezultatele sunt de exceptie.

Fotogravura noastra a durat mai putin de 15 minute (depinde de dimensiuni si alti parametri). Iata rezultatul!

Ce mai putem face dupa fotogravura?

Avand in vedere faptul ca noi ne-am ales sa gravam la o dimensiune mai mica, ne-am gandit ca fotogravura noastra ar arata super pe un frigider. Asa ca am luat bineinteles folia magnetica autoadeziva si am atasat-o pe spatele placii fotogravate. Si astfel am reusit sa transformam poza noastra intr-un suvenir sau o amintire cat se poate de originala.

O data finalizata fotogravura si in functie de materialul suport ales, poti decide unde o vei amplasa si cum. Pentru exemplul nostru in care am utilizat ABS, putem sa folosim folie magnetica sau magneti. Sau o putem prinde cu suruburi/bolturi sau chiar cu scotch dublu adeziv. Te poti adapta in functie de material si de locul in care vrei sa afisezi fotogravura.

Ce putem face pentru tine?

Magnetic Promo

Proiectele tale sunt importante pentru noi. Daca esti in cautare de prelucari laser, imprimari UV sau 3D, de produse magnetice realizate pe comanda sau de diferite obiecte personalizate dupa bunul tau plac, ne gasesti in atelierul Magnetic Promo. Doar da-ne un telefon la numarul +40.770.689.689 sau scrie-ne un e-mail la adresa office (at) magneticpromo.ro.

Atelierul nostru Magnetic Promo se axeaza pe personalizarea obiectelor in functie de nevoile tale. Asa ca te asteptam! 🙂

Si bineinteles, nu uita de websiteul nostru ThunderLaser.ro unde gasesti echipamente dedicate prelucrarilor laser. Esti binevenit, fie ca esti in cautarea unui echipament sau doar vrei sa descoperi ce mai putem realiza noi cu ajutorul unui gravator laser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *