Gravura laser pe metal Lasa un comentariu

Gravura laser pe metal este una dintre cele mai spectaculoase procedee laser. Pe langa procesul in sine, gravura laser este si printre cele mai rezistente forme de gravuri. Bineinteles, datorita materialului suport folosit, adica metalul. Atat timp cat este protejat de rugina si alti factori daunatori, el va rezista. Implicit si gravura.

In exemplul de astazi ne-am rezumat la gravarea laser a unui text pe o piesa metalica din atelierul nostru. Este o modalitate foarte buna de a marca piesele din trusa cu emblema sau numele companiei. Gravura laser ajuta sa obtii la final un obiect complet personalizat. Este si o tehnica ce te poate ajuta in strategii de promovare si marketing. O trusa de scule pentru masina in care fiecare piesa contine sigla sau denumirea companiei va ramane mereu in mintea utilizatorului. Si oricine va vedea piesele, le va asocia cu compania ta in viitor. Evident, gravura laser poate fi folosita in marketing si promovare indiferent de afacerea ta.

Cum realizam gravura laser pe metal?

Avem ca intotdeauna materialul pregatit si curatat. Daca materialul suport este perfect curat, atunci si gravura va avea un rezultat impecabil. 🙂 Si, la fel ca in celelalte cazuri de gravura sau fotogravura, ne vom pregati schita desenului, pozei sau textul pe care dorim sa il gravam. Programele de editare sunt intodeauna de ajutor, deoarece ele fac posibila transmiterea catre gravatorul laser a design-ului nostru.

De indata ce am transmis imaginea sau textul catre gravatorul laser, vom face ultimele setari. Aici vorbim despre reglarea fasciculului laser pe materialul nostru suport (din ce punct sa porneasca gravarea). De reglarea distantei focale si vitezei, precum si a puterii de gravare in coordonatele dorite.

Bineinteles, timpul de lucru este intotdeauna dat de dimensiunea gravurii si de compozitia materialului suport. Pe langa acestea doua, intervin evident si viteza si puterea de gravare. Dar cele din urma sunt stabilite tot in functie de natura materialului pe care gravam. Intotdeauna luam in calcul si timpii de asezare a obiectelor pe masa gravatorului laser, timpii de tratare a metalului cu spray sau banda speciala si timpii de curatare, dupa gravarea laser.

In atelierul nostru, folosim gravatorul laser Thunder Laser Nova 51. Un gravator la care se pot realiza nenumarate proiecte de gravura, fotogravura si debitare laser si gasesti aici cateva exemple. Ne poti contacta separat daca doresti sa afli mai multe informatii despre ce materiale se pot prelucra laser.

Iata si rezultatul final!

Cum te putem ajuta?

Magnetic Promo

Proiectele tale sunt importante pentru noi. Daca esti in cautare de prelucari laser, imprimari UV sau 3D, de produse magnetice realizate pe comanda sau diferite obiecte personalizate dupa bunul tau plac, ne gasesti in atelierul Magnetic Promo. Doar da-ne un telefon la numarul +40.770.689.689 sau scrie-ne un e-mail la adresa office (at) magneticpromo.ro.

Atelierul nostru Magnetic Promo se axeaza pe personalizarea obiectelor in functie de nevoile tale. Asa ca te asteptam! 🙂

Si, bineinteles, nu uita de web-siteul nostru ThunderLaser.ro unde gasesti echipamente dedicate prelucrarilor laser. Esti binevenit, fie ca esti in cautarea unui echipament nou sau doar vrei sa descoperi ce mai putem realiza noi cu ajutorul unui gravator laser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *