Ecuson magnetic

Avantajele unui ecuson magnetic Lasa un comentariu

Un ecuson magnetic poate deveni rapid solutia prin care nu mai deteriorezi haine si uniforme. Indiferent daca afacerea ta este un restaurant, un hotel sau o clinica medicala, cu siguranta folosesti ecusoane. Si tocmai pentru ca acele ecusoane reprezinta atat angajatii cat si compania ta, trebuie sa arate cat mai bine si sa fie cat mai practice. Asa ca si noi ne-am gandit sa venim cu o varianta cat mai buna pentru tine. 🙂

Ce este un ecuson magnetic?

Este simplu! Te ajuta chiar denumirea. Un ecuson magnetic este un ecuson a carui prindere se realizeaza cu ajutorul magnetilor. Si nu orice magneti, ci magneti neodim. Care sunt supranumiti supermagneti. Tocmai datorita puterii lor de atractie, chiar si atunci cand au dimensiuni foarte mici. Ca sa iti dam un exemplu concret, afla ca un magnet neodim sub forma de cub cu latura de doar 5 mm poate avea o forta de 1,2 kg. Asa ca poti sta linistit ca magnetii din ecuson nu te vor trada, si vor pastra ecusonul prins.

Cum arata si cum se ataseaza un ecuson magnetic?

Ei bine, arata exact ca in imaginile alturate. 🙂

Cat despre atasare, dupa cum scriam mai sus, ecusonul de prinde cu ajutorul magnetilor. Si aici avem doua variante:

  1. Magneti plasati direct pe ecuson: ceea ce inseamna ca tu vei avea un ecuson magnetic, iar prinderea de haine se va face cu ajutorul unei placute metalice care va fi atrasa de magneti. Adica, la exterior vei avea ecusonul cu magneti, iar sub haina vei avea placuta metalica.
  2. Magneti plasati pe placuta de prindere: ceea ce inseamna ca acum placuta va fi cea magnetica si ecusonul nu. Adica vei avea la exterior un ecuson ce are pe spate o suprafata metalica, iar sub haine vei avea placuta cu magneti.

Indiferent de varianta de prindere, magnetii vor fi tot neodim si vor mentine ecusonul atasat de hainele sau uniformele angajatilor tai.

Cum sunt realizate ecusoanele magnetice?

Aici bineinteles depinde de tine si de rezultatul final pe care il doresti. Noi venim cu doua alternative:

  • Ecuson realizat prin gravura laser: presupune gravarea designului tau pe materialul ales. Gravura laser presupune arderea materialului cu un fascicul de lumina laser pentru a obtine designul tau. Avantajele gravurii sunt precizia si rezistenta in timp. Dar prin aceasta tehnologie rezulta ecusoane magnetice in doua culori.
  • Ecuson realizat prin imprimare UV: presupune imprimarea desingului tau direct pe ecuson. Printul se realizeaza cu ajutorul unei imprimante UV ce are la baza un compus care, odata aplicat pe suprafata materialului, este uscat instantaneu de o lumina ultravioleta. Avantajele imprimarii UV sunt calitatea ridicata a imprimarii si imprimarea pe diverse materiale.

Avantajele ecusoanelor magnetice

Principalul si cel mai important avantaj al unui ecuson magnetic este faptul ca nu deterioreaza hainele. Prinderile uzuale cu ace si bolduri gauresc imbracamintea si pot duce chiar la agatarea si deteriorarea acesteia. In cazul ecusoanelor magnetice, acest risc dispare cu totul. Prinderea se face direct pe haina cu ajutorul magnetilor, nefiind necesara nici un fel de penetrare/gaurire a materialului.

Un al doilea avantaj esential este rezistenta magnetilor. Care pentru tine inseamna ca nu va exista un moment in care sa constati ca ecusonul nu se mai prinde. Acest avantaj este dat de magnetii neodim care sunt foarte stabili si foarte putin sensibili la campurile magnetice externe. Spre deosebire de ecusoanele cu ace si bolduri a caror prinderi se slabesc si deterioreaza in timp.

Un al treilea avantaj al unui ecuson magnetic este ca eviti ranirea persoanelor atunci cand il plasezi, cum s-ar putea intampla in cazul unui ecuson clasic cu ac. Deci pe langa a fi un produs cu design deosebit, acest ecuson magnetic este si usor de utilizat.

Al patrulea avantaj al ecusonului magnetic consta in timpul de prindere pe imbracaminte care este mult mai scurt. Astfel, daca ai un eveniment cu sute de invitati, nu se va forma o coada mare la intrare datorita prinderii ecusoanelor magnetice cu nume/firma.

Atentie! Nu recomandam utilizarea de ecusoane magnetice in cazul persoanelor  care au peace maker sau stimulator cardiac!

Ce putem face pentru tine?

Proiectele tale sunt importante pentru noi. Daca esti in cautare de prelucari laser, imprimari UV sau 3D, de produse magnetice realizate pe comanda sau diferite obiecte personalizate dupa bunul tau plac, aici suntem. Doar da-ne un telefon la numarul +40.770.689.689 sau scrie-ne un e-mail la adresa office (at) magneticpromo.ro.

Atelierul nostru Magnetic Promo se axeaza pe personalizarea obiectelor in functie de nevoile tale. Asa ca te asteptam pe websiteul nostru magneticpromo.ro🙂

Si bineinteles, nu uita de web-siteul nostru ThunderLaser.ro unde gasesti echipamente dedicate prelucrarilor laser. Esti binevenit, fie ca esti in cautarea unui echipament sau doar vrei sa descoperi ce mai putem realiza noi cu ajutorul unui gravator laser.

Magnetic Promo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *