De ce oferim cadouri? Lasa un comentariu

Cadouri de Craciun
Daruri si cadouri de Craciun
Daruri de Craciun

Cadouri! Parca de cum auzim acest cuvant, ne apare un zambet pe buze. Corect?

Bineinteles, cadourile inseamna altceva pentru fiecare dintre noi si tocmai faptul ca suntem diferiti ne indeamna pe fiecare sa apreciem cadourile in moduri diferite. 🙂

Astazi, cand mai sunt doar 4 zile pana la Craciun, ne-am gandit sa povestim putin despre cadouri. Asa ca fa rost de o cana de ceai sau ciocolata calda, aseza-te confortabil si arunca-ti un ochi peste articolul nostru. 🙂

Cum au aparut cadourile?

Cum au aparut cadourile?

Daca ai sta sa faci chiar si cea mai simpla cautare pe google, ai ajunge la foarte multe variante. In functie de link-ul pe care dai click, vei afla probabil o noua poveste despre originea cadourilor.

Traditia cadourilor dateaza de cu mult timp inaintea noastra, celor de astazi. Si cam de aici parerile incep sa fie impartite. Cea mai des intalnita varianta este cea care dateaza de la nasterea lui Iisus. Mai exact acel moment pe care il cunoastem cu totii in care magii au venit cu daruri pentru micul prunc. Insa, daca stam sa „sapam” putin mai departe, vom descoperi ca traditia darurilor exista si inainte. Pe vremea imperiilor, cand erau oferite fie ca imbunare a ocupantilor fie ca si rasplata de razboi. Un fel de a felicita invingatorul pentru lupta castigata. Traditie urmata si de-a lungul anilor. Te poti gandi la serialul The Tudors sau Rome, in care ii vedeai pe regi si conducatori primind daruri. Fie in urma unei lupte, fie cu ocazia unei anumite celebrari.

Dar putem merge si mai in spate de atat. Cadourile, sau darurile au avut (si au zi in ziua de astazi) rolul de ofranda. Adica, un gest, un cadou, oferit zeilor in momentul in care oamenii se rugau la acestia.

Bineinteles, de-a lungul timpului, cadourile au inceput sa isi modifice sau sa dezvolte tot mai multe semnificatii. Ajungand pana in zilele noastre, in care avem nenumarate ocazii si motive pentru care simtim dorinta de a oferi un cadou.

Cum au aparut darurile de Craciun?

Cum au aparut cadourile de Craciun?

Ei bine, aici raspunsul este cel mai simplu. Au aparut chiar de Craciun, la momentul nasterii lui Iisus. Cum povesteam si mai sus, momentul in care magii au venit cu daruri pentru pruncul mult vestit. Si iata cum a aparut traditia oferirii de cadouri de Craciun in amintirea gestului magilor.

Aceasta traditie totusi, a devenit mai populara ca sa spunem asa, in anul 1820. Acela a fost momentul in care Mos Craciun, cel care ne aduce in fiecare an cadourile, a devenit celebru. Si tot in anul 1820, magazinele au inceput sa afiseze anunturi si reclame tematice cu cadouri si Mos Craciun.

De ce oferim noi astazi daruri?

Dupa cum povesteam si la inceput, darurile, ca si noi, au evoluat in timp. Pentru fiecare dintre noi au, poate, o alta semnificatie. Probabil ca fiecare dintre noi ne simtim intr-un anumit mod atunci cand oferim sau primim cadouri. Poate este vorba despre iubire, fericire, caldura, admiratie, bunatate, sau orice alt sentiment ajungem sa intalnim. Important este ca de fiecare data, ne simtim, bine!

Chiar si cu toate insistentele comerciantilor de cadouri si ale companiilor producatoare de articole ce pot deveni usor cadouri. Chiar si cu toata mass-media din jurul Craciunului. Cu tot, „comercialul”, ca sa spunem asa, bucuria unui cadou este in continuare una sincera. Cel putin asa consideram noi. 🙂

Si da, stim cu totii ca alaturi de bucurie a intervenit si presiunea de a oferi mereu un cadou de Craciun, insa tinem sa va reamintim ca un cadou, nu insemna doar un obiect cumparat. 🙂 Un cadou poate fi chiar spalatul tuturor vaselor dupa masa de Craciun pe care mama a gatit-o cu multa dragoste, pentru noi. Un cadou nu trebuie sa fie niciodata ce ne spun altii ca trebuie sa fie. Este ceea ce simtim noi ca va aduce un zambet pe buzele unei persoane dragi. Asa ca atat timp cat punem suflet, orice poate deveni un cadou! Gest, obiect sau doar cateva cuvinte.

Fapt bonus!

Opinia generala este ca cei de la Coca-Cola au fost cei care i-au dat imaginea lui Mos Craciun. Cel imbracat in rosu, rotofei si cu barba alba. Insa cei care au stat sa caute, au descoperit faptul ca Mos Craciun purta haine rosii, chiar si inainte de campaniile de iarna ale Coca-Cola incepute in anii ’30. Acestia au descoperit cateva fotografii datand din anii 1906 si 1908:

Mos Craciun in 1906

Mos Craciun din 1906

Mos Craciun in anul 1908

Mos Craciun in anul 1908

Ce putem face noi?

Proiectele tale sunt importante pentru noi. Daca esti in cautare de prelucari laser, imprimari UV sau 3D, de produse magnetice realizate pe comanda sau diferite obiecte personalizate dupa bunul tau plac, aici suntem. Te putem ajuta sa creezi propriul cadou sau poti gasi printre cele deja create de noi. Doar da-ne un telefon la numarul +40.770.689.689 sau scrie-ne un e-mail la adresa office (at) magneticpromo.ro.

Atelierul nostru Magnetic Promo se axeaza pe personalizarea obiectelor in functie de nevoile tale. Asa ca te asteptam pe websiteul nostru magneticpromo.ro🙂

Si bineinteles, nu uita de web-siteul nostru ThunderLaser.ro unde gasesti echipamente dedicate prelucrarilor laser. Esti binevenit, fie ca esti in cautarea unui echipament sau doar vrei sa descoperi ce mai putem realiza noi cu ajutorul unui gravator laser.

Iar daca esti in cautare de produse si “trucuri” magnetice, ii recomandam cu mare drag pe partenerii nostri de la supermagneti.ro, care vin cu o lista luuunga de magneti si alte produse care sa te ajute atat la birou, cat si acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *