Debitare Cutter Plotter

La Magnetic Promo iti oferim servicii de taiere fina cu ajutorul cutter plotter-ului profesional Graphtec, productie Japonia, care iti ofera o masa de taiere cu vid de 1200×900 mm.

Cu ajutorul acestui cutter plotter flatbed (masa de taiere) se pot taia materiale pana la 1,5 mm grosime, in functie de materialul care este ales pentru taiere. Asemeni unui samurai bine pregatit, lamele foarte subtiri dar microscopice ale cutter plotter-ului Graphtec pot taia foarte precis hartie, carton multistrat, folie autocolanta alba sau transparenta, folie magnetica, folie cauciucata tip absorber, piele, plastic, folie reflectorizanta, vinyl, plastic tip Priplak.

Si toate aceste materiale se transforma intr-o gama de produse dintre cele mai diverse: etichete pretaiate, stickere, door hangere, carti de vizita, fluturasi magnetici, indicatoare, etichete magnetice, placute pentru ecusoane, componente cauciucate cu diverse utilizari, materiale educationale in scoli si gradinite.

Un cutter plotter este un echipament pentru productia publicitara care poate desena si decupa imagini, litere sau numere. Cutter plotterele sunt utilizate mai ales in domeniul signalisticii. Imaginile ce trebuie decupate sunt create vectorial intr-un program specializat, cum ar fi CorelDraw, AutoCAD, Adobe Illustrator etc. Pentru o libertate cat mai mare de miscare, capul de taiere este prevazut cu un cutit fin si foarte bine ascutit care executa miscari pivotante.

Modelele de cutter plottere cu masa de debitare difera un functie de marime, precizie, accesorii, tipul motorului, precum si in functie de materialele ce pot fi taiate (hartie, autocolant, folie, vinil). Cutter-plotterele pot fi prevazute cu optiunea de taiere pe contur si detectare automata a markerilor de taiere.

Toate cutter plotterele taie/deseneaza dupa un desen vectorial ales/desenat de operator (fonturi sau forme diverse). Informatia vectoriala este realizata cu ajutorul unui program de desenare (ex. CorelDraw, Adobe Illustrator, Robo Master PRO de la Graphtec, AutoCAD) transmis printr-un program specializat (sau direct) cutter plotterului.

Formele dorite sunt apoi decupate/desenate de catre cutter-plotter pe tipul de media ales de operator. Cu ajutorul cutter plotter-ului putem obtine taieri fine si forme greu de realizat cu alte mijloace tehnice disponibile momentan. In plus, cu un cutter plotter realizezi foarte repede prototipul tau, fara a avea costuri suplimentare si a mai astepta zile intregi pentru a primi o matrita si a realiza stantarea.

Realizam taieri de mare finete pe cutter plotter cu preturi incepand de la 120 de lei pe ora plus TVA. Acest lucru inseamna ca pretul final depinde de o combinatie de complexitate a proiectului, materialul pe care se lucreaza, timpul de taiere pe plansa si consumabilele (cutitele care se uzeaza in principal).

Costurile de taiere pe cutter plotterul Graphtec difera in functie de materialul ales si formele care vor fi taiate. Astfel, avem materiale standard care pot fi taiate cu viteza mare si in forme drepte, care nu uzeaza mult cutitele (hartie, carton subtire, autocolant) sau materiale speciale care implica un grad ridicat de uzura al materialelor (ex. folie magnetica, carton gros, plastic gros, cauciuc).  Am avut proiecte de taiere care la 3-5 planse uzau deja cutitele de taiere sau proiecte care si dupa 100 de planse nu aveau un impact semnificativ asupra cutitului. Iar daca evaluam ca exista si cutite originale speciale de pana la 150 EUR/buc… automat creste si costul proiectului.

De asemenea, in practica am constatat ca taierile pe rotund se fac automat cu o viteza de pana la trei ori mai scazuta decat taierile in linii drepte. Un alt aspect care ne influenteaza in lucru este cat de des se schimba plansele pe masa de taiere. Avem forme foarte fine, pe materiale scumpe, care pot dura si peste 90 de minute pe o suprafata cat un A5… deci cutter plotterul trebuie supravegheat doar ca sa nu strice materialul prin agatare si sa nu se toceasca cutitul. Sau putem taia o foaie de 100 x 70 cm in mai putin de doua minute, fiind nevoie de golirea mesei si schimbarea plansei.

Cateva exemple din munca noastra

Contact
   

   

   

   

  Pregatiti sa raspundem la orice situatie/provocare

  Soseaua Berceni nr 104A, Cladirea ICPET, parter, cam. 17

  + 0762.749.009 / + 0724.518.468

  + 0762.749.009

  office@magneticpromo.ro