Tabla de joc pentru GO, 42,5×45,5 cm, 2 fete, standard


Compare

Tabla de Go cu doua fete, cu 19×19 si, respectiv, 13×13 linii.
Tabla de Go este gravata laser.

 

89,25 lei TVA inclus

Tabla de Go de 46×50 cm este destinata in principal pentru jocul de Go in locuri stationare (in club, la birou sau acasa), reprezentand un produs ieftin care poate fi personalizat. Deoarece dorim sa incurajam jocul de Go, pentru alte table de Go va rugam sa consultati oferta noastra.

Dimensiuni tabla de Go: 42,5×45,5 cm
Grosime tabla de Go: 12 mm
Material tabla de Go: MDF
Tabla de GO a fost gravata laser si este nelacuita.

Tabla de Go poate fi personalizata pe fete, la cerere, cu numele unui club, citate sau alte modalitati de personalizare in monocromie.

Tabla de G0 se mai numeste si goban in japoneza si poate avea diverse dimensiuni si grosimi. In mod standard are 19×19 linii dar sunt si jocuri de GO care se deruleaza pe 9×9 sau 13×13 linii. Forme populare ale tablei de joc sunt cele cu 19×19 linii pe o fata si 13×13 linii pe alta fata.
Tabla de Go poate fi realizata din diverse materiale (lemn de diverse esente, plastic, , chiar piele si materiale flexibile care usureaza transportul.
Piesele de joc numite pietre de G0 (yunzi in chineza sau go-ishi in japoneza), 181 pentru negru si 180 pentru alb, sunt rotunde si pot fi convexe sau biconvexe. Se realizeaza uzual din materiale constante ca textura si proprietati: plastic, sticla, portelan, marmura. Stilul chinezesc de pietre se realizeaza prin utilizarea unui amestec de materiale pastrat secret numit yunzi. Dimensiunea standard a pieselor de Go este de 22+/- 1 mm. Grosimea pietrelor de G0 poate varia foarte mult, de la 4 mm la 12,8 mm, cu valori medii 10 mm pentru cele biconvexe si 5-7 mm pentru cele convexe.

Resurse de invatare pentru jocul de G0: http://mmgo.trei.ro/index.html
Site-ul Federatiei Romane de G0: https://frgo.ro/

Descrierea jocului de Go (adaptare de pe site-ul FRGO)

GobildaltJocul de Go (sau weiqi in chineza) se bazeaza pe o gandire strategica. A fost inventat in China in urma cu aproximativ 4000 de ani, fiind introdus in Japonia in jurul anului 800, iar in Occident la sfarsitul secolului al XIX-lea. In Asia in special, Go-ul se bucura de o popularitate foarte mare. In Europa si America interesul pentru acest joc este in continua crestere.
Posibilitatile strategice si tactice ale Go-ului sunt nesfarsite, aducand o provocare si bucurie practicantilor de orice nivel. Personalitatile jucatorilor apar foarte clar pe tabla de Go. Jocul reflecta abilitatea combatantilor de a mentine un echilibru intre atac si aparare, flexibilitatea raspunsurilor in diferite situatii, tempo-ul, acuratetea analizei si recunoasterea punctelor tari si a slabiciunilor adversarului.
Go-ul este un joc teritorial. Tabla marcata cu 19 linii orizontale si 19 verticale, poate fi vazuta ca un tertoriu ce urmeaza a fi cucerit de catre cei doi combatanti. Un jucator are un set de piese negre, numite pietre, iar celalalt, piesele albe.
Jocul de Go incepe cu tabla goala, iar jucatorii muta pe rand plasand o piatra pe intersectiile dintre liniile tablei. Dupa ce au fost plasate pe tabla pietrele, nu mai pot fi mutate. Totusi, ele pot fi incercuite si capturate, caz in care sunt ridicate de pe tabla si pastrate ca prizonieri.
Ca ocupatie intelectuala, Go-ul este extrem de provocator: desi regulile sunt foarte simple,  incercarile de a programa calculatorul sa joace Go nu au avut mult succes pana de curand. Chiar si cele mai bune programe fac greseli simple. Fiecare partida isi defineste rapid un caracter propriu, deci nu exista doua partide identice. Intuitia, creativitatea, ingeniozitatea, conceperea unui plan amplu si solid, combinat cu capacitatea de a lua decizii rapide, sunt cateva dintre calitatile pe care practicarea Go-ului le antreneaza si le dezvolta. Gandirea tactica si strategica antrenata prin practica indelungata a Go-ului are aplicabilitate in orice domeniu din viata, gestionand atat relatiile de parteneriat, cat si pe cele concurentiale. Totodata, jocul de Go induce treptat o atitudine corecta si optima de abordare a problemelor si de elaborare a solutiilor.

 

Bazat pe 0 recenzii

general
0
0
0
0
0

Trebuie sa te inregistrezi pentru a putea lasa o recenzie

Inca nu exista recenzii pentru acest produs