Servicii design 3D

Proiectarea 3D este procesul de utilizare a software-ului pentru a crea o reprezentare matematică a unui obiect sau formă tridimensională. Obiectul ce rezulta din acest proces  se numește model 3D. Aceste modele tridimensionale sunt utilizate pentru proiectarea generată de computer. Ne putem gandi la el ca la un desen realist, dar cu mult mai complex deoarece putem incorpora date in timp real in model putem interactiona cu obiectul cu ajutorul computerului. Exact precum un obiect fizic, modelul poate fi rotit, revarsat, explodat sau manipulat in toate felurile pe ecran. Modelele 3D pot fi create prin mai multe proceduri diferite, cum ar fi modelarea bazata pe algoritmi, desenul manual (pe computer) sau scanarea. Maparea texturilor va ajuta la crearea de detalii mai rafinate pe suprafețele modelelor. Pentru ca fiecare model sa fie cat mai realist si interactiv posibil, acesta trebuie să se bazeze pe o coleciee de puncte de date.

Modelarea 3D poate fi utilizata in aproape orice industrie, inclusiv produse de consum si chiar scopuri educationale, precum in scoli. Obtinerea unei reprezentari vizuale a unui obiect este doar un beneficiu. Pe langa obtinerea unei redari exacte a obiectului, modelarea 3D ofera o multime de detalii tehnice, cu aproape zero erori, daca există.

Modelele 3D pot fi împărțite în trei tipuri majore:

  1. Model 3D  wire-frame

Modelele 3D de acest tip ar putea să nu arate deloc realiste, deoarece construcțiile sau desenele lor constau doar din rețele de fire conectate pentru a realiza anumite forme construite dintr-o combinație de nimic altceva decât linii și arcuri.

2. Model 3D de suprafata

Modelele 3D mai realiste au texturi de suprafata mai conturate. In loc sa foloseasca doar linii si arcuri, modelele de suprafats arata mai mult ca modele de hartie, deoarece fiecare foaie poate fi asezata oriunde pe ecran in unghiuri diferite pentru a construi formele dorite. De asemenea, este posibil sa separe si sa se alature suprafetelor pentru a face modificari suplimentare.

3. Model 3D solid

Cel mai solicitant calcul de tip de modelare 3D este modelarea 3D solida. Deși arată similar cu tipul de model 3D mentionat anterior la prima vedere, acest tip de model incorporeaza mai multe puncte de date decat oricare dintre celelalte. Acestea includ greutatea, densitatea materialului, centrul de greutate și efortul mecanic. Nu numai ca un model solid este cel mai realist, ci este și cel mai utilizat în inginerie pentru confectionarea prototipurilor.

Aduceti la viata toate ideile inedite pe care aveti, cu ajutorul nostru.

 

 

De la schita la produs: