Servicii printare UV

Serviciile de print UV sunt tot mai raspandite in diverse aplicatii, pentru crearea de materiale promotionale si de marketing.

 

Ce este de fapt printul UV? Cum este aplicat?

Tehnica printului UV extinde granitele metodelor traditionale de printare digitala, aducand o serie de avantaje, dintre care enumeram calitatea ridicata a imprimarii si imprimarea pe diverse suprafete.

Cum functioneaza printul UV?

Printul UV are la baza un compus care, odata aplicat pe suprafata materialului, se usuca instantaneu de catre o lumina ultravioleta. Mai multe tipuri de compusi sunt utilizati pentru acoperirea suprafetei printate, inclusiv polietilena, carbonatul de calciu si caolinitul. Acesti compusi sunt rafinati si amestecati cu produse viscoase care ii ajuta sa adere mai bine pe obiect. Calitatea printului UV poate varia in in functie de suportul pe care este aplicat.

Avantajele printului UV

 • Nu exista o limita de produse/comanda (se poate printa chiar si un singur obiect)
 • Timp scurt de finalizare a lucrarii
 • Nu necesita filme, schite, doar matrite in anumite cazuri
 • Rezolutia foarte buna a imprimantei permite imprimarea imaginilor la o calitate incredibila
 • O gama uriasa de materiale, produse si substraturi printabile
 • Printul rezista in timp foarte bine, inclusiv la umiditate sau lumina UV
 • Culorile ies mult mai vii decat printul clasic

Ce poate fi imprimat UV?

Aproape orice obiect si orice tip de material poate fi imprimat prin aceasta noua metoda de imprimare. Cu un adaptor special chiar si obiectele cilindrice (cani, vaze, sticle de vin) pot fi personalizate. Obiectele personalizate prin print UV sunt viu colorate si rezistente.

Date tehnice imprimanta UV

Suprafata de imprimare: 90 cm x 60 cm (Lxl)
Grosime / inaltime obiect: pana in 11 cm
Rezolutie de printare : 360dpi / 720dpi /1440dpi
Cerneala: CMYKLmLc, alb

Preturi personalizare prin print UV

Pentru a putea estima o cotatie de pret cel mai simplu este sa primim fisierul vectorial al proiectului, cu specificatii si dimensiuni complete.

Cotatia de pret este estimata in functie de:

 • materialul consumat si optimizarile care sunt posibile
 • timpul necesar pentru realizarea proiectului: pregatire imagine de print, calibrarea mesei de print, eventuale teste suplimentare si realizarea de mostre, timpul efectiv de asezare a materialului sau obiectelor pe masa de lucru si de ridicarea a obiectelor.
 • rezolutia de imprimare UV – o plansa imprimanta 1440×720 dpi poate dura si 45 de minute, pe cand aceeasi plansa imprimata la rezolutie economica se realizeaza in 15-20 minute
 • culoarea alba imprimata sub culoare – acest procedeu face o separare buna de culoare intre culoarea suportului (agenda, pix, folie magnetica) si culoarea imprimata
 • complexitatea proiectului, daca sunt necesare materiale suplimentare (scotch pentru fixarea mai  buna a pieselor pe masa de print UV)
 • pierderile de material rezultate – avem proiecte care necesita imprimarea pe marginilor de markeri de taiere recunoscuti optic de masa de taiere Graphtec.

Ca urmare, timpul de executie pentru acelasi proiect de imprimare poate fi foarte diferit, in functie de material si parametrii specifici materialului. La fel si rezultatele, pot fi foarte diferite.

Orientativ, tarifele pentru print UV incep de la 50-60 lei pe o masa de print (aprox. 0,5 mp) + TVA . Dar pentru o oferta clara asteptam te rugam sa ne contactezi pentru servicii de print UV.

O parte din aplicatiile printului UV

Carcase telefon

Placi ceramice

Sticla

Lemn

Accesorii telefoane

Metal

Etichete

Brichete