Sublimare obiecte

La Magnetic Promo iti oferim servicii de sublimare cani, tricouri si alte obiecte personalizabile

Prin sublimare pigmentul de culoare  trece de pe coala pe care este imprimat, pe suportul final (tricou, cana, puzzle, breloc, termos etc). Deci sublimarea este procesul prin care un element, in cazul nostru pigmentul de culoare, trece de la starea solida la starea gazoasa si apoi prin racire revine la starea solida si se fixeaza in materialul suport.

 

Sublimarea functioneaza bine doar pentru personalizari pe culoarea alb iar aceasta se face in conditii optime pe textile sintetice sau care au in componenta material sintetic sau pe alte suporturi gen ceramica, lemn, metal care au fost tratate in prealabil pentru sublimare. Sublimarea nu se poate face direct pe materiale din bumbac sau pe tricouri inchise la culoare deoarece culoarea finala este alterata de culoarea suportului.

Sublimarea functioneaza simplu in teorie. Se printeaza poza dorita (cu cerneala de sublimare) pe o coala speciala de hartie. Aceasta coala se pozitioneaza pe produsul ce se doreste a fi personalizat (tricou, mouse-pad, puzzle, breloc, cana etc) si se introduce in presa termica pentru tricouri sau in presa termica pentru cani.

La peste 200 grade are loc procesul de sublimare prin care moleculele de apa se transforma in gaz, iar pigmentii de culoare se transfera de pe foaia de sublimare in porii produsului respectiv. Prin racirea obiectului transferul de culoare este final.

Sublimarea poate fi un transfer de culoare rezistent in timp si usor de realizat. Sublimarea fiind insa o munca in mare parte manuala, pretul pentru sublimare se calculeaza in functie de mai multi factori care influenteaza timpul alocat procesului:

 • tipul de obiect care sa fie realizat prin sublimare: cani, tricouri, brelocuri, puzzleuri, termosuri, carduri. Este indicat ca obiectele sa aiba suficienti pori deschisi pentru ca pigmentul sa aiba cum sa fie absorbit de obiect in stare gazoasa
 • suprafata de sublimat, de obicei de dimensiunea unei coli A4 sau mai mica. Daca cu o coala imprimata cu cerneala de sublimare se realizeaza mai multe obiecte sau doar unul
 • timpul necesar pentru sublimare, in functie de obiectul de sublimat
 • tirajul solicitat.

De exemplu, pentru sublimare cani albe de calitate, tiraj 20-50 bucati, pretul incepe de la 17,5 lei + TVA. Pretul se modifica apoi in functie de tipul canii: cana colorata in interior, cana cu toarta color, cana termosensibila etc.

Cateva exemple din munca noastra

[photogallery]

Contact
   

   

   

   

  Pregatiti sa raspundem la orice situatie/provocare

  Soseaua Berceni nr 104A, Cladirea ICPET, parter, cam. 17

  + 0762.749.009 / + 0724.518.468

  + 0762.749.009

  office@magneticpromo.ro